keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Jeps, hello! 12. syyskuu


Vihdoin oikeat opinnot ovat alkaneet. Mirolle hieman TUTA -kursseja ja Eerikille myös… Venäjän kielisiä kursseja vielä odotellessa. Huomenna täytynee metsästellä taas niiden perään. 

Edelleenkin kaikki on hyvinkin normalno ja devyskit ovat kauniita. Koulun ruoka nyt ei vieläkään napp… on hyvää ja sitä on riittävästi. 

Kotosuomea alkaa vähitellen kaivata, mutta uskomme selviytyvämme koti-ikävästä. Toisaalta taas itse Äiti-venäjä alkaa tuntua hyvinkin kotoisalta. Oikeastaan ainoa kaipuu on saunan lämpö. Siksi siis olemmekin koko viikon etsineet saunanlämpöä käsiimme. Koska saunan ja ”banja”:n  (sauna=venäjäksi) ero on huhujen mukaan käsin kosketeltava, olemme päättäneet kokeilla molempia. 

Monikertaviisumien metsästys on alkanut, jotta pääsisimme kotosuomeen visiitille. Onneksi tämän metsästyksen kuitenkin hoitaa meidän rakas Yulia, KV-toimiston ihastuttava neiti. Siinäkin tosin kestänee jokunen kuukaisi.

Täällä koulumme jakautuu spatiaalisesti moneen eri yksikköön, joten näiden yksiköiden löytäminen koitunee vielä tehtäväksi. Ongelmat ilmenevät siinä vaiheessa, kun vartin tauon aikana pitäisi olla kykenevä, vaihtamaan olin sijaintiaan kolme kilometriä.

Käytiinpä myös katsomassa KHL:n peli, pietarin pojat CKA vastaan Yugra. Peli päättyi Pietarille 7-5! Yleisön mylvintä ja huutelu oli toista maata kuin Hartwallilla, kuten oli kerrottu. Kalja ja vodka ei kyllä katsomossa virrannut, kuten olin kuullut. Nekin juomat, jotka ostimme, piti juoda katsomon ulkopuolella. Hintakin oli lähelle Suomen luokkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti