maanantai 3. syyskuuta 2012

Lomalla viimeinkin вторник 4. сентябрь


Pääsy Pietariin on onnistunut ja orientaatioviikko  on alkanut, joten hukkaamme vielä totaalisesti suunnan tästä kaupungista. 

Saavuimme tosiaan Pietariin venäläisten suomituristien tapaan eli Marshrutkalla eli isolla ruosteisella mersupakulla (sprinter).  Matka kesti, mutta oli mukava (~8h). Olen henkilökohtaisesti laittanut Allegron täysin boikottiin. Ainoa poikkeama matkan aikana oli tietystikin suomalainen kalakauppa. Jostain syystä venäläiset ovat hulluina suomalaiseen loheen, toisaalta hyväähän se on. 

Emmä onneksi olleet missanneet mitään tärkeää, mitä aikaisemmin pelkäsimme. Orientaatioviikkomme alkoi juurikin seuraavana päivänä kun tulimme. Maanantaipäivään kuului pieni esittelyluento Engecon –koulusta, koulun oman museon katsastus ja vaihtariporukan tehtävärata (Quests). Kyseinen rata oli hyvinkin pieni muotoinen kaupunkikierros eikä siihen onneksi kuulunut yhtään alkoholijuomia.  ”Tuutorimme”, joita on muutamia, jotka eivät ole juurikaan leimautuneet tietylle porukalle, ovat mukavia kauniita nuoria neitejä, joiden englannin kielessä on hivenen epäselvyyskohtia, mutta tämähän juuri sopii meille. Olemme siis suurimmaksi osaksi hoitaneet kommunikoinnin venäjäksi.

Illalla suuntasimme tuutoreiden avulla Nevskillä sijaitsevaan ravitsemusravintolaan. Olut maksoi jotakuinkin 4 euroa, eli kyseessä oli tasokas juottala, mutta jo sijainti teki tämän selväksi. Loppuillasta siirryimme osaporukan kanssa hieman idyllisempään ja halvempaan ravinteliin, josta suuntasimmekin sitten kotia kohti, varhaiseen kotiintuloaikaan.

Tänään (tiistai) selvitämme kurssivastaavalta, mitä kursseja meidän on mahdollisuus ottaa venäjän kielisenä. Kohta kouluun (klo. nyt 9:19)

Kuva 1. Lukujärjestyksemme ensimmäiselle viikolle

Kuva 2. Pushkin tuo aina mukavia runollisia muistoja mieleen
Kuva 3. Paikallisen koneenrakentajan opus, taustalla myös ekonomiikkaa


T. Miro & Eerik, Lähteenpää & Ahlfors

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti